Letnje igre sa vodom

Visoke temperature su idealne za igre sa vodom, a čini se da deca ništa više ne vole, nego da se igraju sa vodom. Evo par ideja, mada verujemo da će vaša deca i sama iste smisliti ili domisliti.

  1. Štafeta sa čašom punom vode – Društvo se podeli u dve ekipe. Na cilj se stave dve kofe iste veličine, a takmičari dobiju po jednu plastičnu čašu u ruku. Potrebno je na česmi napuniti čašu vodom i pretrčati sa istom u ruci, te isporučiti je u kofu. Nakon toga se prazna čaša preda narednom takmičaru. Ekipa koja prva napuni kofu sa vodom je pobednik.
  2. „Grudvanje“ balonima ispunjenim vodom. Opet se deca dele u dve ekipe. Obezbedite im dva lavora i gomilu balona. U pripremi se baloni napune vodom i zavežu. Tako dobijemo mnogo „vodenih grudvi“. Nakon toga kreće grudvanje. Nema pobednika, samo ima mnogo mokrih učesnika. Naravno obavezno je da su deca u kupaćim kostimima. Ova igra izaziva mnogo vike, vriske i veselja.
  3. Prskanje baštenskim crevom. Nema strogih pravila, ko se prvi dočepa creva prska ostale koji beže ili naprotiv žele da se „istuširaju“.
  4. Baloni od sapunice. Za ovu igru koju vole svi različitih uzrasta potrebno je malo deterdženta, vode i krug kojim ćete praviti balone od sapunice. Imate danas na netu i kako sa savijenom žicom velikog formata možete da napravite ogromne balone, posebno ako ima vetra. Divno je posmatrati ove balone, a deca uživaju da ih „pljeskaju rukama“ kako bi isti nestali.

Nadamo se da će ovih par predloga biti dovoljno da se vi i vaša deca kroz igru rashladite u ovim vrelim letnjim danima. Uvek pitajte i decu da li imaju ideje kako bi se sve mogli poigrati vodom. Ako je vaše dete samo, nema društva, dovoljno je da mu napunite najveću plastičnu posudu vodom i date gomilu igračaka da ih kupa, pere i doteruje na svoj način.

Leto će proći brže nego što se nadate i opet ćemo ući u obaveze u kojima će ovakve i slične igre biti „nemoguća misija“. Zato uživajte u svakom toplom danu i dečijoj radosti koju oni donose.

N.V., redakcija Mamino ćoše

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: