Trudnoća u letnjim mesecima

Trudnice u letnjim mesecima teže podnose visoku temperaturu, jer su već opterećene viškom kilograma, hormoni su uzburkani i često se u određenim nedeljama trudnoće više znoje. Sada je to znojenje pojačano letnjim temperaturama, a dešava se da se i lakše otiče u letnjim mesecima. Sve to nije ništa strašno, ali da bi vam bilo što udobnije, prilagodite odevanje, boravak u prirodi i ostale aktivnosti letnjim vrelinama.

Izbegavajte da budete na suncu u onom već naveliko poznatom periodu između 10 i 16 časova. Izbegavajte gradski prevoz u špicu i gledajte da koristite klimatizovana vozila. Obezbedite što više laganih, od prirodnih materijala haljine. laganu, ravnu i otvorenu obuću.

Svakako je preporučljivo da povećate unos tečnosti, najbolje vode ili vode sa limunom. Izbegavajte tešku i masnu hranu, voće i povrće je idealna hrana u vrelim danima. Što više salata i naravno lubenica i ostalog voća sa većim procentom vode.

Šetnje ostavite za večernje ili rano jutarnje sate. Ovakav ritam obezbediće vam da lagano pregurate kroz vrelinu leta. Ako vam je termin za porođaj u letnjim mesecima, ne brinite, većina porodilišta je klimatizovana, pa će vam svakako biti ugodno, što se temperature tiče. Bebci rođeni u leto su nežni, vole vodu, vole sunce i vesele su naravi. Budite spokojni i verujte da je svako godišnje doba dobro za vaš susret sa bebom. Leto samo ima drugačije izazove. Za trudnice koje su na početku trudnoće ili u drugom trimestru, idealno je da se upute put mora i deo trudnoće provedu plivajući u moru.

Naravno, za to vam je potrebno odobrenje vašeg lekara, ali svakako je plivanje aktivnost koja se tokom trudnoće preporučuje, ako je u pitanju zdrava trudnoća. Verujemo da mnogo toga pobrojanog već znate, ali nekada nije loše podsetiti se.

N.V., redakcija Mamino ćoše

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: