Voćne čarolije i dečiji rođendani

Naravno da deca vole slatkiše, torte i sladolede. Vole ih i odrasli. Teško im je odoleti. A opet svaka mama želi da njeno dete jede voće i stekne zdrave navike. Kako pomiriti ljubav prema slatkom i zdrave navike?

Možda je rešenje u ovim bajkovitim tanjirima voća koje ponekad možete kreirati za svoje mališane i zajedno sa njima. Divno je ako dečije rođendanske trpeze ukrasite ovakvim „voćnim skulpturama“ ili „voćnim slikama“.

Voće može biti i ukras na torti. Njime se može napisati broj godina koje slavljenik obeležava. Tek budite domišljati u načinima prilagođavanja i „podmetanja“ voća gde god i kada god. Voće je neverovatan blagoslov našim čulima i našem zdravlju, a sada je sezona istog i iz dana u dan stiže nešto novo na pijačne tezge.

Naravno, najbolje je ako imate voće iz svog voćnjaka ili nabavljate od „rođaka sa sela“. Dečiji rođendani su mogućnost da se mnoga deca oslade voćem. Napravite im voćne ražnjiće i videćete kako će nestati sa tanjira brzo. Decu uveseljavaju boje i različiti oblici, zato im možemo pružiti sve to, zar ne ?

N.V., redakcija Mamino ćoše
Foto Pinterest

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: