Kućica u cveću, trava oko nje

Lepo vreme omogućava deci da se igraju napolju. Dobro bi bilo da većinu dana provode u prirodi i na vazduhu. Ako želite da im priuštite „Tom Sojer“ avanture, onda obavezno napravite zajedno sa decom neku kućicu u vašem dvorištu.

Imagination Grove (a nature play area) at Sugar Grove Nature Center, McLean, IL, June 2011.

U slučaju da nemate dvorište, sve možete napraviti i u obližnjem parkiću gde se vaše dete igra, ispred zgrade ili u vašoj ulici. Važno je da postoje zelene površine i vašim zajedničkim kreacijama ne mora biti kraja. Igrajte se zajedno, naravno ako niste suvišni. Pripomognite koliko je potrebno.

Nakon kućice na travi, možete napraviti ili improvizovati kućicu na blagom uzvišenju ili na drvetu. Od materijala koristite ono što vam je pri ruci. To mogu biti drvene palete, ali i grane i grančice. Ako vam takvi materijali ne odgovaraju odlučite se za mekane i šarene tkanine, pa improvizujte šatore-kućice.

Deca mnogo vole da borave u ovakvim čarobnim kućicama i njihov boravak napolju sigurno će se produžiti u odnosu na klasične izlaske i šetnje. Neka im priroda bude druga kuća, odnosno kućica.

Kada u njih unesu svoje igračke i dovedu drugare/drugarice njihov svet je potpun. Tada ih ne treba više uznemiravati.

N.V., redakcija Mamino ćoše
Foto – arhiv i pinterest

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: