Gusenica za užinu ili lagani ručak

U rubrici „Čarolija a la mama“ uobičajili smo da prikazujemo razne zanimljive kombinacije hrane, kojom zajedno sa decom možete „oslikati“ tanjir.

Nekada takva umetnička dela budu toliko zanimljiva da je deci žao da ih pojedu, ali u većini slučajeva ipak bude to povod za otvaranje apetita.

Ovaj jednostavan obrok može biti „ručkić“ ili „užinica“, zavisi od uzrasta i afiniteta vašeg deteta prema hrani. Ukoliko vaše dete voli više da pojede, ovo će za njega ipak biti „užina“.

Kako god, kao što se vidi na tanjiru, recept je jednostavan. Pomfrit, kuvano jaje i salata. Salata je u svojstvu ukrašavanja, male crne masline su oči, a paradajiz i krastavac „glume“ cveće, dok šargarepa „glumi“ noge od gusenice.

Čitavu sliku uvek možete dodatno ukrasiti sa peršunovim listom, perima mladog luka ili rotkvicama kojih već ima na našim pijacama.

Naravno da su ovakve slike dobar povod za priču o gusenici i leptiru, a možda i o slikarskim tehnikama, ukoliko razgovarate sa detetom starijeg školskog uzrasta.

Neka svaki obrok u vašem domu bude vreme i mesto kada se povezujete međusobno i razmenjujete utiske i događaje ili možda planove za taj dan. Hrana nam nije data samo da bismo zadovoljili svoje osnovne potrebe, već ima i socijalni aspekt, koji je dobro od malih nogu negovati kod dece.

Prijatno!

N.V., redakcija Mamino ćoše

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: