52. Međunarodni susret dece Evrope Radost Evrope

Koliko god kao roditelji da imate godina sigurno pamtite da smo svake prve nedelje oktobra pratili ili čak i učestvovali u manifestaciji Radost Evrope. Fantastaičan događaj kada su deca iz mnogih zemalja Evrope spavala kod naše dece koja su ih ugostila i pri tom zajedno učestvovala u manifestacijama organizovanim kroz nedelju dana.

Međunarodni susret dece Evrope „Radost Evrope“ održaće se po pedeset drugi put od 1. do 5. oktobra u Beogradu, pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Beograda, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Iako i ove godine, kao i prethodne, nije bilo moguće okupiti decu Evrope u Beogradu, osmišljen je poseban program za decu na različitim lokacijama po gradu i specijalna emisija posvećena 52. Međunarodnom susretu dece Evrope, koja će biti emitovana na RTS 2, 5. oktobra u 18.00 časova i na JuTjub kanalu DKCB. Svojim muzičko-scenski nastupom u emisiji će se predstaviti deca iz petnaest zemalja – Andore, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Jermenije, Kine, Nemačke, Norveške, Rumunije, Rusije, Slovenije, Srbije, Turske, Ukrajine i Švedske.

„Uz stihove Miroslava Mike Antića „Ove moje lepše boje“ manifestacija ove godine okuplja decu sa idejom da svojim stvaralaštvom oslikaju stvarnost najlepšim bojama radosti! Unutrašnji dečji svet prepun je različitih boja i nijansi, od čega tek deo možemo videti kroz njihovo stvaralaštvo – igru, pesmu, crtež ili stih! Apelujemo na odrasle da čuvaju boje dečjeg sveta i ne dozvole mu da posivi, o čemu govore stihovi predivne pesme „Sve boje sveta“, Miroslava Antića – navela je Ivana Tabori Obradović, urednica manifestacije „Radost Evrope”.

Kako umetnost spaja i povezuje decu Evrope i sveta publika će moći da vidi kroz zanimljive programe kao što su:

Karneval i svečano otvaranje manifestacije uz muzičko-scenski program
Petak, 1. oktobar, u 12.00 časova – Knez Mihailova ulica i Trg republike

Muzički piknik u Pionirskom parku – Koncert Hora DKCB i orkestra Simfonijeta mladih (autor i dirigent mr Nevena Ivanović) i animacija za najmlađe – sportski poligoni, likovne radionice, mađioničari i žonglersko-klovnovska predstava Cica Mice klovnice
Subota, 2. oktobar, od 11.00 do 13.00 časova – Pionirski park

Umetničke radionice inspirisane različitim elementima kulture evropskih zemalja
Nedelja, 3.oktobar, od 11.00 do 12.30 časova – Plato ispred Dečjeg kulturnog centra Beograd

(Učešće na radionicama prijaviti na telefon 32 42 011)

Likovna kolonija „Ulovi trenutak kroki crtežom“, predstavljanje novog murala na unutrašnjem zidu DKCB po odabranom dečjem radu i postavljanje virtuelne galerije Međunarodnog likovnog konkursa „Radost Evrope“ na JuTjub kanalu DKC Beograd
Utorak, 5. oktobar, Narodni muzej u Beogradu

Premijera specijalne emisije – 52. Međunarodni susret dece Evrope „Radost Evrope“
Utorak, 5. oktobar, RTS 2, 18.00 časova

Pokušajte da animirate vašu decu da se uključe u neku od ovih aktivnosti, ukoliko ste u mogućnosti. Takva druženja se pamte, kao i ono što se kroz njih saznaje i uči. Neka i za vas ova nedelja bude nedelja radosti i druženja.

Priredila Nataša Vukićević, redakcija Mamino ćoše
Foto – plakat manifestacije Radost Evrope – Dečiji kulturni centar

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: