FISTić6 – „ALA JE LEP OVAJ SVET“

Tema ovogodišnjeg festivala je ekologija
Šesto po redu izdanje FISTića, Festivala internacionalnog studentskog teatra posvećenog dečijem i lutkarskom pozorištu, održaće se pod sloganom „Ala je lep ovaj svet“ u periodu od 22. do 25. maja 2021. godine, a u organizaciji studenata Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture.

Ovogodišnje izdanje FISTić festivala održaće se u hibridnoj verziji. Ona podrazumeva izvođenje gostujućih predstava u onlajn okruženju, imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju u svetu i zdravlje naših učesnika na prvom mestu. Deo festivala koji se odnosi na domaću produkciju i prateći program festivala izvodiće se uživo, ukoliko okolnosti to budu dozvoljavale.

Tema ovogodišnjeg festivala je ekologija. Tematski cilj ovogodišnjeg FISTića jeste usmeravanje i upoznavanje najmlađih sa konceptom zaštite i očuvanja životne sredine, te da se na zanimljiv i prijemčiv način mladima objasni važnost ove teme.

Kao deo pratećeg programa organizovaćemo radionice pod nazivom „Mali baštovani“ za najmlađe uz pomoć kojih će se oni upoznavati sa konceptom zaštite životne sredine. Cilj radionice je da deca osveste značaj zelenog okruženja oko nas.

Glavni program ovogodišnjeg izdanja festivala činiće predstave gostujućih zemalja – Rusija, Bugarska i Nemačka, kao i domaća FISTić produkcija – predstava „PAJEHALJI!“ rađena po motivima knjige „100 lica stolica“ spisateljice Jasminke Petrović, u režiji Nikole Bundala, studenta III godine Pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti.

Sve predstave biće online

Redakcija Mamino ćoše
Fistić

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: