Bolonjeze bez mesa

Bolonjeze sa sočivom i povrćem

U vreme vaskršnjeg posta, evo recepta koji će voleti deca i odrasli. Većina dece voli špagete, a vi izaberite one koje smatrate zdravim ( integralne, bezglutenske…)

Potrebni sastojci:

  • pakovanje špageta
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šolje crvenog sočiva
  • 2 šolje soka od paradajiza
  • 2 kašičice susama
  • maslinovo ulje

Naseckajte sitno luk, kratko izdinstajte na maslinovom ulju. Dodajte oprano crveno sočivo i nastavite da dinstate. Posle desetak minuta dodajte sok od paradajiza i kuvajte dok voda ne ispari. Prelijte kuvane špagete i pospite samlevenim susamom.

U tanjiru ukrasite listićima mladog spanaća ukoliko vam je pri ruci.

Priredila: Nataša Vukićević

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: