Uživajte u vašoj trudnoći

Uživajte u trudnoći i promenama iz dana u dan

Drage mame, dok čekate vašu bebu, pokušajte da ne brinete, jer briga nastaje od predviđanja mogućih i nemogućih  problema. Da li vam je to potrebno i zašto biste iz tog ugla posmatrale život?

Pričaće vam razne priče, prenositi svoja iskustva sa porođaja. Slušajte bez straha i ne zaboravite, to su NJIHOVA iskustva. Vaše iskustvo biće u velikoj meri upravo nalik onom što očekujete. Zato nastojte da to bude prelepo iskustvo, nemerljivo po radosti kojom ćete biti zapljusnuti.

  1. Šetajte što više svakog dana do porođaja, kako biste bile snažne i čile.
  2. Od hrane koju unosite za vreme trudnoće, važnije su misli i osećanja, kojima hranite vaše telo i vašu dušu.
  3. Komunicirajte sa vašom nerođenom bebom, mazite je, pevajte pesmice. Otkrijte šta joj najviše prija.
  4. Tata neka takođe učestvuje u komunikaciji sa nerođenom bebom. Beba će umeti da ga čuje i razume.
  5. Na svaki pregled i redovnu kontrolu idite samouvereno,  znajući da je prirodno da sve bude u redu. Ako na licu lekara postoji bilo kakav izraz straha ili sumnje, budite obazrive i znajte da su i oni ljudi koji mogu da pogreše. Sa mirom prihvatite svaku informaciju, a naknadno razmislite imate li stvarne potrebe da proveravate onu, koja vam je unela bilo kakvu strepnju. Strah hrani strah, ne pristajte da budete u tom lancu. Zdravlje je prirodna tekovina čoveka, a ako se ikada sretnete sa bilo kakvim zdravstvenim problemom, nema nepopravljivih stvari. Uvek je sve popravljivo i za sve postoji lek. Taj lek je pre svega u nama, našoj svesti, stoga razmislite da li stalno treba da trčite kod lekara. Imajte uvek poverenja u sebe.
  6. Radite ono što volite i u čemu uživate – ako još niste pronašle svoj hobi, sada je pravo vreme.
  7. Porođaj je prirodan proces u kome učestvuje beba i vi. To je vaš zajednički trud, koji se završava brzo i lako kada ste povezani i kada se osluškujete i razumete šta ko od vas u kom trenutku radi. Bebe svojim pokretima maksimalno učestvuju u porođaju. A od vas se očekuje da se u poslednjoj fazi porođaja – fazi napona angažujete. Osetićete koliko je sve to prirodan proces u kome sve ide svojim tokom.
  8. Ne bi bilo loše da izaberete porodilište u kome možete biti u nekom prirodnijem položaju tokom porođaja, kao što je stajanje, tj. čučanje, jer tada gravitacija uveliko pomaže i vama i bebi.
  9. Lekarima i babicama, koji će vam pomagati u tom činu, obraćajte se sa poverenjem i ljubavlju, bez sumnje da oni vama i vašoj bebi žele sve najbolje.

Susret sa bebom je najlepši i najradosniji susret u vašem životu, koji će vam svakako promeniti život.

Vaš život dobija smisao novog postojanja. Vi se takođe rađate, ovaj put kao majka. Majka je blagoslovena i bogata, jer je spremna da spozna šta je to bezuslovna ljubav. Ljubav koja sve razume, koja uvek ima strpljenja, koja nikada ne osuđuje.  To je takođe ljubav koja ne vezuje i ostavlja drugome slobodu izbora.

Na predivnom ste putu, a put je ono što nas uvek raduje, zar ne?

Autor: Nataša Vukićević

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: