Ski avantura u likovnom ateljeu vašeg doma

Ove šarmante ski figure možete napraviti sa vašom decom kod kuće u toplini doma, dok napolju veje sneg, što se očekuje ili već dešava ovih dana. Ako imate savitljive čupave žice, štipaljke, šišarke, ping pong loptice, štapiće od sladoleda, čačkalice, lepak, raznobojne vunice i flomastere spremni ste za jednu kreativnu avanturu.

Ima li lepšeg načina da decu pripremite za skijanje na koje će kad tada krenuti, ako već nisu, a ovo je samo jedna mala ilustracija tog prelepog sporta. Na svakoj fotografiji imate vidljive materijale kojima se možete igrati. Kad pokažete neku od ovih fotografija vašem mališanu, pustite ga da sam istu figuricu napravi, makar i pogrešio. Ukoliko je dete dovoljno odraslo, podučite ga i da plete vunicu iglama i napravi kapice i šal za male ski majstore.

Možda će upravo na taj način napraviti nešto novo i drugačije, još zanimljivije.

Kad završite sa izradom figurica, nađite im neko lepo mesto u dnevnoj sobi, neka to bude vaša zajednička mala izložba. Na papirićima koje ćete presaviti ispišite imena malih skijaša, a zajedno se dogovorite koji će kako da se zove. Eto prilike da popričate o značaju imena, kakvih sve imena ima, čime se rukovoditi kada ih nekome dajemo. Jednog dana i vaša će deca davati imena svojoj deci. Možda će se setiti vašeg druženja jedne daleke zime kada su bili mali, a napolju je padao sneg. Mislte o tome, grlite ih i ljubite kad uzmognete. Brzo odrastu i „odlepršaju“ svojim putem.

N.V., redakcija Mamino ćoše

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: