Zeka se doteruje i priprema za Uskrs

Iako ima još dosta vremena do Uskrsa, ove godine pada na 24.04.2022.godine, pravo je vreme da se poigrate i na vreme sa vašom decom napravite dekoraciju. Zeka je nekako u celom svetu između ostalog jedan od zaštitnih simbola Uskrsa.

Kako je to postao, ni istoričari nisu sigurni. Nagađa se da zeke u proleće imaju veze sa ponovnim rađanjem, te da su poznati po svojoj plodnosti. Zna se da je uskršnji zeka brodom bio prenešen iz Nemačke u Ameriku, te da se odatle taj simbol kao simbol Uskrsa proširio po celom svetu.

Kako god, da pripremite sa decom istog ili više njih kao dekoraciju za Uskrs, biće vam potreban veliki karton, makaze, tkanina, vuna, kanap, lepak, a sve ostalo je na vama da ga dodatno ukrasite nekom mašnicom u dezenu koja će zeki da odgovara.

Pored ovog većeg zekana, možete od različitih tkanina sašiti u različitim bojama zeke od tkanine i ispuniti ih vatom ili sunđerom.

Nakon praznika, poklonite deci iste da im budu igračke u njihovim izmišljenim igrama i pričama. Deca će uživati da sa vama prave sve gde koriste prave materijale i alate, deca vole makaze i lepak i konac i iglu…Spram uzrasta deteta, odlučićete šta je ono čime može da bezbedno barata.

Ovakva „druženja sa decom“, ona će pamtiti i očekivati poput tradicije svake godine u isto vreme. A vi ćete na delu moći da vidite kako vaša deca rastu i savladavaju različite veštine.

Neka vaše zeke unesu radost u vaš dom već sada, za radost nikada nije prerano, zar ne?

N.V., redakcija Mamino ćoše

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: