Učimo decu zahvalnosti

Nova godina uvek je vreme u kome se osvrćemo na prethodnu i nadamo boljem u novoj. Nadamo se da ste u ovoj godini napredovali, nešto novo naučili o sebi i svetu oko sebe. Verujemo da deca rastu kao iz vode i da su bila dobra, jer kakva bi deca inače mogla da budu?

Kada smo svi na okupu, pravo je vreme da jedni drugima darujemo što više osmeha i zagrljaja. I pored trpeze i poklona ispod jelke, ukoliko imate vremena, razgovarajte sa vašim mališanima o tome šta sve imamo i na čemu treba da budemo zahvalni, jer se ništa ne podrazumeva. Budimo zahvalni na malim anđelima koji su nam stigli u dečijem obliku i koji nam svakog dana daruju sa potpunim poverenjem sve ono čisto i nevino što deca u svojim srcima nose.

A onda zajedno sa njima nabrojimo sve ono što jesmo i u čemu uživamo. Pomenimo zdravlje, život, smeh, ljubav, domove u kojima živimo, hranu koju jedemo, vodu koju pijemo, sunce i nebo u koje gledamo…Pomenimo parkove, šume, cveće i životinje, naše kućne ljubimce i sve one šarenolike ptice i leptire…Pomenite zajedno sve čega se setite i budimo zajedno sa decom zahvalni na svakom danu u ovoj i godini novoj.

Srećna nam ova godina Nova 2022 !

N.V., redakcija Mamino ćoše
Foto Pixabay

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: