Pitam se pitam dok kroz drugo stanje „skitam“

Pitaćete se gde bilo ko može da „skita“ tokom drugog stanja, ali trudnice znaju da je to internet uzduž i popreko. „Skitaju“ one tako po forumima i grupama, prolaze kroz razne medicinske i roditeljske portale i sigurno spadaju u jednu od najljubopitljivijih grupacija u virtuelnom svetu.

Pokušavaju da odgonetnu zbog čega osećaju da su grudi drugačije, da je stomak drugačiji, zbog čega imaju mučninu ili neku drugu nelagodu. Zašto im se tako mnogo spava iako su se naspavale? Kako to da sada tako često posećuju toalet, a beba je još tako mala?

Malo je toga što može da umiri hiljadu zašto u glavi jedne mame, ali da krenemo redom. Svaka trudnoća je od početka čudesno stanje u kome raste i razvija se beba, paralelno i placenta zauzima svoje važno mesto. Celo telo „omekšava“ i psiha mame „omekšava“ kako bi beba bila ušuškana u mekanom i nežnom biću svoje majke. O svemu tome brine armija hormona i sve se to dešava mimo toga da li ste svih tih tananih promena svesni ili ne.

Drugo stanje je vreme u kome možete najviše da se povežete sa sobom, svojim telom i svojom bebom. Da biste u tome bile uspešne umesto dr Googla pitajte sebe i svoje srce i videćete da će odgovori stizati do vas, samo pustite da se to događa.

Uplovite u unutrašnji svet svoga bića i upoznajte taj skriveni deo sebe koji je tako mnogo žena na planeti zapostavilo. Iz neznanja ili nepoverenja. Vaša osećanja su jednako važna kao „naučne činjenice“ za kojima tragate. Nauka dohvata svojom metodologijom spoljašnji svet, a trudnoća se odvija unutar žena i nije toliko nauci dostupna. Ima mnogo razloga zašto je to priroda tako uredila. Slutim da je jedan od glavnih razloga taj što je bebi potreban mir i spokoj u kome će se vaspostaviti sa svim tako složenim sistemima i funkcijama.

Svaki detalj u bebinom razvoju prouzrokovaće u vama neko osećanje, neku misao koju do tada možda niste imali. Zato je narod to nazvao drugim stanjem. Manje ste svoji, više ste pod uticajem nekog ko je došao i tako vam snažno poručuje da ste neverovatni i da je vaše telo tako divno. Vaša beba će uzeti sve što joj je potrebno u meri u kojoj joj je to potrebno.

Na vama je da što više „skitate“ unutar sebe i upoznate svoje snove i svoja snevanja, svoje misli i svoja osećanja. Da ih oslobodite i ispoljite bez straha od toga šta će neko reći ili pomisliti. Sve što vam se dešava deo je još uvek velike misterije stvaranja čoveka i samo preko vas kao učesnika i posmatrača ta tajna će se razotkriti na pravi način. Budite svesne vašeg putovanja u nepoznato i prihvatite da je teško bilo šta u tom procesu kontrolisati i planirati.

Drugo stanje vas podučava da se prepustite toku života sa mnogo poverenja, jer eonima i vekovima pre vas čovek je nastajo i rađao se na isti način kao danas. Osluškujte i upoznajte vaše dete. Pokazaće svoj karakter i svoje potrebe. Nekada će vas naterati da sedite i promišljate, a nekada da se krećete, možda i planinarite. Jasno će vam takođe staviti do znanja šta biste mogli kog dana da pojedete i počeće da se navikava na različite ukuse. Sve je to proces i druženje sa nekim koga još uvek ne vidite očima, ali volite svim srcem svojim.

Drugo stanje je ljubav koju do sada niste iskusili. Ona je bezuslovna i doživotna. Zato dozvolite da radost bude odgovor na svako vaše pitanje. Čestitam vam što ste MAMA. I svaki odgovor za kojim tragate u tu reč je utkan, jer mame najbolje znaju sve u vezi svog deteta. Oduvek i zauvek.

Nataša Vukićević, redakcija Mamino ćoše

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: