Novak Đoković znao je šta želi od malih nogu

Novak Đoković je još kao dete pokazao zanimanje za tenis i kao što vidimo na ovom snimku izjavio da mu je cilj da bude prvi. Koliko je svakodnevnog rada, upornosti i godina posvećeno ovom cilju to zna samo on i njegovi bližnji.

Svi smo danas ponosni na njegova dostignuća, a svet je zadivljen njegovom mentalnom snagom i mogućnošću da svaki rezultat preokrene u pobedu.

Novak je primer kako se jedan talenat razotkriva kroz mnogo drugih talenata. Tako on uči i govori više jezika, pored tenisa uzimao je i časove baleta, vežba jogu, igra basket i mnogo što šta još. Zanima se za istoriju Srbije, istražuje različite oblasti i ima široka interesovanja.

O tome koliko uživa da zaigra, izimitira prijatelje videli smo na mnogobrojnim snimcima, tako da je i glumački vrlo talentovan.

Čuveni ruski pedagog, akademik prof. Ščetinjin uvek je isticao da se čovek razvija u celosti i da ukoliko želimo da podstaknemo jedan talenat, da razotkrijemo sve talente čoveka u svom punom potencijalu. I možda se upravo u ovim pobrojanim činjenicama krije i superiornost Novaka spram ostalih sportista koji su razvijali samo jedan deo svojih talenata, najčešće vezanih samo za taj sport.

Zato je on naš najbolji ambasdor ikada i uvek nas zadivi nekim posebnim gestom humanosti ili svojom posebnom naklonošću ka deci i onima koji tako zdušno navijaju za njega ili su među onima koji skupljaju loptice.

Na ovogodišnjem turniru u Parizu Rolan Garos, videli smo kako je svoj reket nakon meča poklonio dečaku koji ga je sve vreme bodrio, čak i u trenucima kada je rezultat bio 2 : 0 u korist protivnika.

Takvi potezi Novaka podstaći će mnoge mališane širom sveta da se posvete onom što najviše vole i u čemu najviše uživaju, kako bi ostvarili svoje snove. Novak je inspiracija svetu i dokaz da samo nebo je granica.

Nataša Vukićević, redakcija Mamino ćoše

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: