Kako vas trudnoća isceljuje

Lepota je u oku posmatrača

Svaki čovek i svaka žena su više od tela. Mi imamo pored tela psihu, emocije, duhovnost i svi ti aspekti zajedno čine čoveka kompletnim i kompleksnim.

U trenutku začeća kreće ples i igra između jajne ćelije i spermatozoida, spajanje i spuštanje niz jajovod do materice. I tu nastaje jedan čaroban organ – placenta – koja zamenjuje mnoge organe, dok ih vaša beba u telu ne formira, razvije i stavi u funkciju. Taj divan organ placenta, tokom čitave trudnoće hraniće vašu bebu i brinuti da bude sa bebom sve u redu.

Ali će isto tako brinuti i o vama. Sakupljaće informacije o tome kako ste fizički, kako psihički, da li je sve u redu. Kada se beba rodi, placenta će se pripremiti za nepovratan odlazak, ali će pre toga želeti mami da ostavi „eliksir“ za isceljenje mnogih njenih „boljki“. Sve se to odvija daleko od naših očiju, unutar našeg tela i blizu naše duše.

Placenta isceljuje mamu i ostavlja je lepšom i zdravijom, kako bi iznova poželela da rađa. Kao svako ko odlazi ( kažu umire ) poklanja nešto dragoceno mami, a samim tim i bebi. Jer mama je ta koja je bebi neophodna narednih dvadeset i „kusur“ godina.

Zato obratite pažnju na svoje treće porođajno doba i odlazak placente iz vašeg tela. Pogledajte je pre nego što je odnesu i tiho u sebi joj se zahvalite. Postoji nešto čudesno u postojanju tog organa koji je nastao, podržao život i nestao.

Čudesno je to davanje bez potrebe da bude uzvraćeno. Izgleda da je placenta organ koji bezuslovno voli bebu i mamu. Nakon obavljenog zadatka odlazi neprimetno i tiho.

Osvestimo sve te aspekte unutar nas i budimo svesni koliko toga postoji da podrži život. Trudnoća je stanje žene koje unutar nje isceljuje odnosno objedinjuje sve aspekte njenog postojanja i povezuje je sa novim životom.

Trudnoća isceljuje ženu i rađa novu ženu, tananiju, kompleksniju, ljubavniju – zauvek zaljubljenu u svoje dete.

Autor Nataša Vukićević, redakcija Mamino ćoše
Foto : Pixabay

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: