Slobodno se zaljubite u vašu bebu

Priroda je savršeno uredila da se mame neizostavno zaljube u svoju decu. Mirisi koje emituje bebina glavica imaju zadatak da se majka bespovratno zaljubi u svoju bebu.

Beba prirodno želi da je stalno uz svoju mamu, da oseća njenu kožu i da nikada nije sama. Da je mama nosi uza se šta god da radi i gde god da ide. Ukoliko razumete ove prirodne instikte, koje nam je umnogome intelekt pomutio, onda nećete ostavljati vašu bebu u krevecu da vas čeka dok vi samo još ovo ili samo još ono uradite.

Dete bi u kontinuitetu želelo da je pored mame ili tate i da se napaja njihovom blizinom. Posle devet meseci ljuljaškanja u maminom stomaku, bebi je potreban kontinuitet i pre svega vaša blizina. Ukoliko se oslobodite i prepoznate instikt koji će vas voditi ka ovome, zaboravićete savete svih stručnjaka o tome šta i kada treba raditi. Jednostavno živite sa vašim „mladunčetom“ ne odvajajući se od njega.

Razvoj bebe nije završen i ona nije samostalna kao većina drugih sisara. Potrebno joj je da dovrši svoj razvoj. Sve njene potencijale neće razviti samo igračke za bebe, knjige i ostale stvari kojima se danas bebe okružuju. Njene potencijale najviše će razviti osećanje sigurnosti kojim se beba napaja u polju roditelja.

Zato je dobro da je beba u kontinuitetu povezana sa vašom kožom. To kulturološki odskače od onoga kako smo sa bebama postupali u poslednjih sto i više godina, ali takođe vidim da se u današnjem svetu malo ljudi oseća dobro u „svojoj koži“.

Da li bi nam sve to bilo potrebno da se osećamo dobro sami sa sobom? Da li želite da vaše dete bude od prvog dana zadovoljno što je tu u ovom svetu? Ako je vaš odgovor da, nosajte ga od prvog trenutka. Razne marame za tu priliku su vam na raspolaganju. Takve bebe moći će da „svare“ svet u koji su došle pa će verovatno preskočiti grčeve i ostale probleme odrastanja.

Autor Nataša Vukićević, redakcija Mamino ćoše

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: