Ženska i muška priča

Beba raste u polju mame i tate

Drage žene, budite bliže sebi tako što ćete bolje razumeti da ste čudesne i kada niste trudne.

U 28 dana menstrualnog ciklusa vaše amplitude hormona koji vama „upravljaju“ su svakog dana drugačije, zbog čega žena nikada nije ista iz dana u dan. Vaša priroda je potpuno različita od muške prirode čije su amplitude glavnog hormona neuporedivo manje i uvek u relaciji akcija – reakcija. Nemojte nikada pokušavati da budete jednostavne i bliže muškarcima na način da ih imitirate. To nije vaša izvorna priroda.

Češće gledajte francuske i španske filmove sa partnerima, da se sviknu na normalnost histerisanja – koje ovi ženski likovi tako dobro nose. Neka histerija bude vaša prigrljena emocija srca – što ona i jeste.

A kada ste u drugom stanju tada na vaše ponašanje koje je prirodno čudnovato utiče razvoj bebe koji nikada nije bio tako intenzivan niti će ikada biti tako intenzivan. Ukoliko nosite budućeg „sportistu“ za očekivati je da će vas terati na pojačanu telesnu aktivnost i obrnuto ako nosite „filozofa“ sigurno će vas bebac terati da sedite i promišljate o smislu života. Prema tome u drugom stanju ste, nemojte biti „normalne“ na od društva očekivan način. Budite ono što tog dana osećate, ispoljite se bez straha od toga šta će neko reći.

I na kraju razgovarajte same sa sobom kao sa nekim koga stvarno volite i kažite sebi svakog dana “ Da nisi tako čudesna, ne bi sada mogla da budeš trudna i nosiš životu u sebi.

Prihvatite svoju nežnost, mekoću, brižnost za druge – to je ženska priča. I tražite zaštitu i sigurnost – to je muška priča.

Autor: Nataša Vukićević

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: