Posetite sa decom beogradski planetarijum

Beogradski planetarijum na Kalemegdanu

Beogradski planetarijum svake subote u periodu od 01.03. do 30.09. sa početkom u 19h održava projekcije u planetarijumu, uključuju projekciju izgleda zvezdanog neba, zanimljive događaje u vasioni i priču o vasioni. U okviru projekcije koja traje oko sat vremena, posetioci se upoznaju sa sazvežđima, kretanjem nebeske sfere, izgledom neba i različitim geografskim širinama, sa svemirom, od njegovog nastanka do našeg vremena, i objektima koji ga nastanjuju.

Za pojedinačne posete cena ulaznice je 250 dinara, dok je za decu do 7 godina starosti 100 dinara. Za sve posetioce je obavezna prethodna rezervacija mesta, preko elektronske adrese adrb@adrb.org ili putem telefona (011)30-32-133 (utorkom, sredom i četvrtkom 09-16h, a petkom i subotom 15-22h). Članovi Astronomskog društva “Ruđer Bošković” imaju besplatan ulaz. Članarina važi za tekuću godinu i iznosi 1.400 dinara. Učlanjenje u Društvo je ujedno i pretplata na naučno popularni časopis “Vasiona”, koje ovo društvo izdaje još od 1953. godine.

Beogradski planetarijum nezvanično je počeo sa radom 1969., a zvanično postaje dostupan 1970. godine. Smešten je u posebno prilagođenom orijentalnom amamu iz XIX veka, na prostoru Donjeg grada Beogradske tvrđave, ispod crkve Ružice i kapele Svete Petke.

Izvor: Beograd za decu

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: