Najbolje mesto za izlazak je priroda

Ta divna stvorenja

U skladu sa  prolećem koje nam je stiglo, potrudite se da zajedno sa vašom decom što više vremena provedete u prirodi.

Često gradska deca nemaju osećaj prirode oko sebe. Od asfalta kojim smo okruženi nemaju prilike da uoče  bubamare, gliste i ostali manje i više vidljiv svet prirode. Kad god ste u prilici, pronađite to vreme, prošetajte sa vašom decom obližnjim parkovima  ili šumamama. Ukažite im na biljke kojih sada ima svuda oko nas. Livade su prepune belih rada, ljubičice su zaplavile gde god su stigle.

Pored cveća neka vide insekte, koje možda nisu imali prilike da vide. Neka pogledaju kako pauk plete mrežu između grančica nekog šiblja. Pustite decu da sama posmatraju i kažu vam šta sve vide na određenom mestu gde ste se zaustavili. 

Naučite decu da imaju poštovanja za prirodu. Da ne bacaju otpatke, da ne gaze mravinjake, da ukoliko žele da uberu cvet, zahvale se dok to rade. Svest o tome da je sve oko nas živo stiče se od malih nogu. Treba i sami da naučimo da poštujemo taj savršen svet oko nas, jer kako god da ste raspoloženi, jedna šetnja šumom leči sve.  

Priroda ima energiju koja prija svakom čoveku i zato je dobro da često zajedno sa vašom decom boravite u prirodi. Lek je u malim stvarima. A šetnje šumom ili parkom su te male stvari koje će kvalitetno promeniti vaš život na bolje.

Redakcija Mamino ćoše

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: