Igre u obližnjoj šumi

Šuma krije bezbroj čarolija

Možda nema unutar svakog grada, ali pored svakog grada uvek ima neka šuma. Šuma je idealno mesto za izlet vikendom ili u danima kada ste slobodni. Prošetajte sa vašom decom i dozvolite im da puste mašti na volju. Ako pak nemaju prvi neku ideju, pomozite im. 
Evo par ideja za igru u šumi.

Pogodi metu šišarkama

Neka deca pronađu po tri šišarke (moraćete da budete u šumi sa četinarima!). Sada pronađite deo golog tla i nacrtajte manji krug, pa drugi veći krug oko njega, pa treći.  Igrači stoje podalje od mete i pokušavaju da bace svoje šišarke u krug.

Šumski umetnici

Pronađite deo čiste zemlje i štapom nacrtajte „platno“ od oko 1m x 1m. Neka deca naprave “sliku” na platnu koristeći ono što mogu da pronađu, poput zemlje, kore, trave i kamenja. Kada završe sliku, ovekovečite je fotografijom.

Dodirivanje drveća

Ponesite povez za oči sa sobom u šumu (marama, traka…). Izaberite područje na kojem ima puno drveća, ali nema mnogo opasnosti pod nogama poput koprive, bodljikavog grmlja, rupa itd. Neka se deca uparuju sa jednim detetom koje nosi povez na očima. Drugo dete vodi dete sa povezom preko očiju složenim putem do jednog drveta. Kad dođe tamo, dete sa povezanim očima mora da oseti i pomiriše drvo dok zaista ne shvati njegovu teksturu i karakteristike. Zatim ih vrate na početak staze, povez s očiju se ukloni i treba da pokušaju da pronađu „svoje“ drvo. Kada dete otkrije koje je njegovo drvo, mogu da se zamene.

Izvor: Redakcija Mamino ćoše
Foto: Pixabay

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: