Dečiji serijal UPRIRODISE

Nakon završenog emitovanja prve i druge sezone dečijeg ekološkog televizijskog serijala UPRIRODISE, projekta koji je za cilj imao razvoj i povećanje ekološke svesti kod dece predškolskog i školskog uzrasta, uspešno je snimljen i treći serijal.

Prvu epizodu prve sezone serijala Uprirodise je gledalo preko 600 000 gledalaca, dok je najgledanija epizoda druge sezone imala preko  800 000 gledalaca na Prvom programu Radio-televizije Srbije (RTS 1) u okviru Obrazovno-naučnog programa, Školske redakcije sa kojima i nastavljamo uspešnu saradnju i u trećoj sezoni dečijeg serijal UPRIRODISE.

Pored emitovanja na televiziji ekipa serijala UPRIRODISE je učestvovala i u brojnim aktivnostima u prirodi poput dečijih prirodnjačkih kampova i radionica na otvorenom, porodičnih dana, dečijih izleta. Razlog tome je bio da se osnovna poruka serijala, poziv mlađim generacijama da izađu u prirodu, dodatno je zavole i steknu nova korisna znanja o prirodi, promoviše u pravom ambijentu uz što veće direktno učešće naših najmlađih gledalaca ali i njihovih roditelja.

Kratak opis serijala:

Glavna junaci serijala su  devojčica Lena i dečak Isak koji nas u 3 sezoni, u društvu svojih prijatelja Brzometlice Čistić, Zdravka Drena, Šumenka, Zvukoslava E. Medvedovića, Sunčice i mnogih drugih biljnih i životinjskih stvorenja, vodi u prirodu sa misijom da nam otkrije nešto što nismo znali, ali i da nas podseti na nešto što smo zaboravili. Zašto je vranilova trava moćnija od bilo kog franšiznog super heroja, zašto je Krčedinska ada uzbudljivija od virtuelne stvarnosti bilo koje kompjuterske igrice, zašto je poznavanje pčelinjeg sveta korisnije od poznavanja sveta estrade? Ova pitanja nisu neobična već govore o neobičnoj prirodi izazova sa kojima se savremena deca danas suočavaju.

Serijal UPRIRODISE  ima za cilj da privuče pažnju najmlađih gledalaca i usmeri je ka prirodi, da izazove dečiju radoznalost i podstakne želju za znanjem. Serijal na poseban način prikazuje da jedan, naoko običan, cvet ima svoju zanimljivu priču, da jedna ptica može da nas poduči, ali i zabavi koju nismo očekivali. U njemu otkrivamo da nam je na dohvat ruke čitav jedan svet koji je skrajnut u drugi plan savremenim tehnologijama i modernim načinom života koji najviše utiče upravo na najmlađe.

Glavni cilj TV serijala „Uprirodise“ je razvijanje svesti o potrebi i mogućnostima ličnog angažovanja dece u zaštiti životne sredine, i to kroz vrlo efektnu i specifičnu vršnjačku edukaciju, pružanja osnovnih smernica deci i roditeljima koje doprinose zaštiti i unapređenju životne sredine.

Nove epizode treće sezone krenuće sa emitovanjem od septembra. Dok se to ne dogodi, možete vašim mališanima pustiti da gledaju epizode iz PRVOG SERIJALA

Redakcija Mamino ćoše
Foto sajt https://uprirodise.rs/

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: