Veoma gladna gusenica – Erik Karl

Sara i Despot u šetnji

Tačno se sećam. Tokom te šetnje razgovarali smo na jednu temu i setili se priče o „Veoma gladnoj gusenici“. Uporedili smo deo iz te priče sa nečim iz našeg života. Mnogo volim tu dečiju knjigu! Napisana je pre više od 50 godina, prevedena je na više od 60 jezika i nalazi se medju 50 dečijih naslova svih vremena!
Pisac i ilustrator koji ju je stvorio je Erik Karl, koji je preminuo pre nedelju dana u 91. godini života. Ovaj tekst želim da posvetimo njemu. I vi, i ja. I naša deca koja vole njegove knjige i njegove ilustracije. I ona koja će tek voleti.

Erik Karl


U svojim jednostavnim i zanimljivim knjigama je poštovao decu, učio ih da budu predvidljiva i da vole prirodu, trudio se da razume njihov svet deleći njihove misli i emocije, ozbiljno im pristupao, nikada ih nije potcenjivao i kroz zabavu skretao pažnju na divne i važne teme. Kada su ga pitali koje priče je on kao dete voleo, odgovorio je:
„Nisam imao mnogo knjiga kada sam bio mali, ali sam imao veliku porodicu, u kojoj su se uvek pričale neke priče. Sada shvatam da je moj talenat za pričanje priča potekao odatle.“

Voli li neko od vas Erikovu priču o gusenici? Preporučite mi neku omiljenu priču vaše dece gde je glavni lik životinja?!
Šaljem vam 💋,
vaša M Sara ❤️

@_momsters_
Sara Oster Rokvić

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: