“Ivica i Marica” premijerno u “Pinokiju”

Ivica i Marica

Predstava “Ivica i Marica” po motivima bajke braće Grim u režiji Isidore Goncić zakazana je za 8. april u Pozorištu lutaka “Pinokio”, najavljeno je iz ovog teatra.

Lutke u predstavi animiraju glumci Lako Nikolić (Ivica), Dragana Vasić (Marica), Nela Nikolić (Veštica), Biljana Mihajlović (Vatra), Anita Stojadinović (Noć), Jovan Popović (gusan), Aleksandra Ristić (majka), Ljubomir Ristić (otac).

– Ivica i Marica nisu sami. Ni kada su izgubljeni u začaranoj šumi, ni kada su zatočeni, prevareni, začarani i zbunjeni. Oni uvek imaju jedan drugoga i čitav svet pod svojim nogama. Svet koji će pobediti. Svet u kome će posle duge i teške noći i mraka ugledati svetlo. Čitajući i gledajući bajke mi rastemo. Otvaramo oči, suočavamo se sa strašnim, najstrašnijim stvarima i pojavama, ali i sa onim najlepšim. Otkrivamo svet u njegovoj surovosti, strahoti, ali i u svoj njegovoj veličini i lepoti. Suočavajući se sa svim preprekama i teškoćama, oni pokušavaju, uče i uspevaju da ih savladaju, ma kako strašne i nesavladive one bile. A sa njima rastemo i mi. Učimo i mi. Verujemo i mi. I uspevamo i mi. Jer, zajedno sa svim likovima bajki i mi živimo srećno do kraja života – navodi rediteljka Isidora Goncić, govoreći o predstavi.

Čuvenu bajku braće Grim dramatizovao je Đorđe Kostić, a scenografiju I lutke izradile su Zorana Milošaković-Tasić I Vesna Balać, koja je uradila I kostime. Za scenski pokret zadužen je Mirko Knežević, a muziku je komponovao Nemanja Mihailović.

Prva repriza zakazana je za 11. april od 12 sati.

www.pinokio.rs

Postavi komentar