Imate li vremena za sebe

Pronađite vreme za sebe

Roditeljstvo je avantura u kojoj vaše vreme više nije vaše vreme. Mala beba, kao i starija deca zahtevaju vrlo često svo vaše vreme.

Požrtvovanost u roditeljstvu se podrazumeva. No da li je je ipak moguće da izdvojite vreme za sebe i nešto što vam je neophodno u rasporedu „maminog vremena“. Potrudite se da to bude uvek po malo i svakog dana nešto različito.

1. Ujutro ako je ikako moguće ustanite pre svih i budite u miru sami sa sobom neko vreme. Doterajte se za početak novog dana. Gde piše da mama treba da bude „zarozana“. 

2. Dok beba spava, pošto ste pripremili ručak za ukućane, sedite na zasluženu kafu i posvetite se svom umirenju i malom užitku. Pustite omiljenu pesmu dok pijuckate kafu i posmatrajte prirodu koja se budi i zeleni svuda oko nas.

3. Kada vam suprug dođe sa posla i preuzme neki deo aktivnosti oko deteta, prošetajte na kratko za svoj ćef. Makar 15 minuta. Videćete kako vam godi da budete same sa sobom i protegnete noge i ruke.

4. Uveče ukoliko niste zaspale sa svojim mališanima, izaberite film ili seriju i pogledajte je u miru. Dozvoljeno je i da se zabavite dok je gledate i zaboravite na sve prljave sudove, veš i ostale obaveze. Ovo je vaše vreme.

Ukoliko svakodnevno imate mogućnosti za sva ova mala vremena za sebe, onda će bit potpuno normalno da ponekad odvojite i dva sata za kafu sa drugaricama u obližnjem parku ili na nekoj sunčanoj terasi. Sve to činite da biste bili dobra mama. Jer mi smo dobri roditelji kada se dobro osećamo. Učinite svoj život po svojoj meri dobra i uživajte u svakom trenuktu istog.

Redakcija Mamino ćoše

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: